Φυσικός γλιτώνει πρόστιμο αποδεικνύοντας μαθηματικά ότι δεν παραβίασε το STOP


stop
Ο φυσικός Dmitri Krioukov, μάλλον, δεν είναι ο πρώτος άνθρωπος που καταφέρνει να γλιτώσει κλήση για παράβαση του STOP αλλά, ίσως, είναι και ο μοναδικός που έπρεπε να γράψει ολόκληρη εργασία πάνω στο θέμα αποδεικνύοντας ότι ο αστυνομικός που τον σταμάτησε δεν τον είχε πραγματικά δει να παραβιάζει το STOP γλιτώνοντας έτσι πρόστιμο 400 δολαρίων!
Ο Krioukov ισχυρίζεται ότι ο αστυνομικός θεώρησε ότι τον είχε δει να περνά την πινακίδα εξαιτίας τριών παραγόντων. Πρώτον, ο αστυνομικός έβλεπε το Yaris (το αυτοκίνητο του Krioukov) υπό γωνία, κάτι που το έκανε να εμφανίζεται ότι επιτάχυνε καθώς τον πλησίαζε. Δεύτερον, η ταχύτητά του όταν πλησίαζε και απομακρυνόταν από την πινακίδα δεν θα ήταν τόσο διαφορετική εάν όντως είχε παραβιάσει την πινακίδα: ισχυρίζεται ότι επειδή είχε κρυολόγημα φταρνίστηκε και πάτησε το φρένο απότομα ακινητοποιώντας το όχημα λίγο πριν την πινακίδα και μετά αμέσως επιτάχυνε. Τρίτον, μπροστά από το Yaris υπήρχε άλλο αυτοκίνητο την στιγμή που σταμάτησε, κάτι που σημαίνει ότι ο αστυνομικός δεν τον είδε πραγματικά τη στιγμή που σταμάτησε.
Ο Krioukov συνεχίζει υπολογίζοντας την πιθανή ταχύτητα και επιτάχυνση του Yaris έτσι ώστε να αποφανθεί για το αν οι παράγοντες αυτοί μπορούσαν να μπερδέψουν κάποιον να κρίνει για το αν όντως σταμάτησε σε STOP πολύ γρήγορα ή το παραβίασε. Εν τέλει, η ιστορία είχε αίσιο τέλος για τον Krioukov αφού ο δικαστής πείστηκε από τα επιχειρήματά του. Μπορείτε να δείτε και εσείς την εργασία του Krioukov εδώ.
Πηγή : techgear
Ευχαριστώ το φίλο και συνάδελφο Γιώργο Χριστοδούλου που το ξετρύπωσε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...