Τετράχρονη έχει το IQ του Στίβεν Χόκινγκ!

 Τετράχρονη έχει το IQ του Στίβεν Χόκινγκ!

 
Όταν ήταν δύο χρονών μετρούσε έως το σαράντα, ζωγράφιζε ανθρώπους, απήγγειλε ποιήματα και διάβαζε βιβλία για επτάχρονα παιδιά. Στα τρία της ήξερε να κάνει πρόσθεση και αφαίρεση.
Σήμερα, στα τέσσερά της χρόνια η Heidi Hankins έχει IQ 159, δηλαδή ένα βαθμό χαμηλότερο από τον Αϊνστάιν, και είναι ένα από τα νεότερα μέλη της Mensa, του παγκόσμιου οργανισμού με μέλη ανθρώπους με υψηλό δείκτη νοημοσύνης.
Η Heidi έκανε το τεστ που προβλέπεται για την εισαγωγή στη Mensa όταν το προσωπικό του βρεφικού σταθμού όπου πήγαινε κατάλαβε πως δεν υπήρχαν δραστηριότητες που να τη «δοκιμάζουν».
Οι γονείς της, ο 47χρονος Matthew και η 43χρονη Sophy ελπίζουν η κόρη τους να υπερπηδήσει μία σχολική χρόνια όταν αρχίσει σχολείο, το Σεπτέμβριο.
«Πάντα πιστεύαμε πως η Heidi ήταν έξυπνη γιατί διάβαζε από μικρή. Ήμουν περίεργος για το δείκτη νοημοσύνης της και τα αποτελέσματα ήταν απρόσμενα», λέει ο μπαμπάς της. «Όταν ήταν δύο χρονών της αγόρασα το σετ των βιβλίων Oxford Reading Tree. Τα διάβασε και τα τριάντα μέσα σε περίπου μία ώρα, κάτι που θα περίμενε κανείς από ένα 7χρονο παιδί. Όταν ήταν ενός ήδη μιλούσε και είχε αρκετά καλό λεξιλόγιο. Μόλις 14 μηνών ζωγράφιζε πριγκίπισσες και ζώα».
Σε ηλικία 18 μηνών οι γονείς της τη βρήκαν να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή για να μάθει να διαβάζει!
Η Heidi είναι ψηλότερη από όλους τους συμμαθητές της και μοιάζει με παιδί 6 χρονών. «Αναπτύχθηκε γρηγορότερα από τα άλλα παιδιά, ακαδημαϊκά, καλλιτεχνικά και σωματικά», λέει ο μπαμπάς της, διευκρινίζοντας πως εκείνος και η σύζυγός του δεν την πιέζουν καθόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...