Ολα τα μαθηματικά σε μια εφαρμογή του iPad

 Ολα τα μαθηματικά σε μια εφαρμογή

Χίλια χρόνια ιστορίας κλεισμένα σε ένα «παραθυράκι» του iPad 
Ενα μαθηματικό… «ψηφιδωτό» για την ταμπλέτα της Apple δημιούργησε η IBM. Δείτε το σχετικό βίντεο
Λονδίνο 
Ονομάζεται Minds of Modern Mathematics και επιτρέπει στους χρήστες να παίξουν τα μαθηματικά κυριολεκτικά στα δάχτυλα. Η νέα εφαρμογή με… vintage αέρα του αμερικανικού κολοσσού IBM, προσφέρει στους λάτρεις των μαθηματικών τη δυνατότητα να ακολουθήσουν τα ίχνη των αριθμών επί μια ολόκληρη χιλιετία.
To παιχνίδι των αριθμών
Σχεδιασμένη σε μορφή infographic που θυμίζει «ψηφιδωτό» πολύτιμων πληροφοριών, η εφαρμογή για το iPad συνδυάζει το παλιό με το σύγχρονο προσφέροντας σε μαθητές και δασκάλους ένα ευχάριστο ταξίδι μέσα από μαθηματικές εφαρμογές που βοήθησαν στην εξέλιξη των τεχνών, των επιστημών, της μουσικής και της αρχιτεκτονικής.
 Ολα τα μαθηματικά σε μια εφαρμογή
Συγκεκριμένα, η διαδραστική εφαρμογή φιλοξενεί γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία των μαθηματικών από το 1000 μ.Χ. μέχρι το 1960 μ.Χ και είχαν παρουσιαστεί το 1964 στην παγκόσμια έκθεση μαθηματικών «Mathematica: A World of Numbers… and Beyond», την αρχική ιδέα για την οποία είχαν οι υπεύθυνοι της IBM.
Οι χρήστες του app μπορούν να διαβάσουν περισσότερες από 500 βιογραφίες σημαντικών στον χώρο των μαθηματικών προσώπων, να ενημερωθούν γύρω από στιγμές «ορόσημα», να δουν φωτογραφίες και πίνακες με στοιχεία της ιστορικής έκθεσης.
 Ολα τα μαθηματικά σε μια εφαρμογήΗ έκθεση Mathematica του 1964
Ιστορία με «χρυσόσκονη» τεχνολογίας
Το Minds of Modern Mathematics περιλαμβάνει ακόμα και το «ΙΒΜ Mathematics Peep Show»: μια σειρά από παιχνιδιάρικα, δίλεπτα βίντεο που φέρουν την υπογραφή τωνΤσαρλς και Ρέι Ιμς που σχεδίασαν την έκθεση Mathematica. Μέσα από αυτά, κάποιος μπορεί να κατανοήσει μαθηματικές έννοιες, που ξεκινούν από εκθέτες και καταλήγουν στον τρόπο με τον οποίο οι αρχαίοι Έλληνες μετρούσαν τη γη.
«Τα επαγγέλματα του μέλλοντος θα βασίζονται στη δημιουργικότητα, στην κριτική σκέψη, στην επίλυση προβλημάτων και στη συνεργασία – όλα αυτά αποτελούν τον πυρήνα του Minds of Modern Mathematics, ενώ είναι εξίσου σχετικά με την εποχή μας» εξηγεί ο διευθυντής του τμήματος Ερευνας Αναλύσεων και Μαθηματικών Επιστημών της IBM, Τσάιντ Απτε.
«Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος πιστεύω για να παρουσιάσει κανείς το κλασικό αυτό έργο στη νέα γενιά, από μια εφαρμογή για φορητές συσκευές» καταλήγει ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...