Που θα μου χρειαστούν τα μαθηματικά στην καθημερινή ζωή?

This Teacher Found a Brilliant Answer to an Eternal Question of All Pupils
O Jeremy Κun, καθηγητής των μαθηματικών, ρωτήθηκε μια ερώτηση που πολλοί μαθητές ρωτάνε κάθε χρόνο: «Πού θα χρησιμοποιήσω ποτέ όλα αυτά τα ημίτονα, συνημίτονα, ολοκληρώματα, και το υπόλοιπα από την άλγεβρα και τη γεωμετρία" Σε αντίθεση με την πλειονότητα των συναδέλφων του, ο Kun δεν ήταν σε σύγχυση και απαρίθμησε 5 λόγους για τους οποίους τα μαθηματικά είναι σημαντικά.
1. Τα μαθηματικά μας διδάσκουν να παραδεχόμαστε όταν κάνουμε κάποιο λάθος και όχι μόνο να το παραδεχόμαστε , αλλά και να προχωράμε για να λύσουμε το πρόβλημα.
Για παράδειγμα, ο Χάρης και ο Ρήγας στέκονται μπροστά από μια εξίσωση γραμμένη στον μαυροπίνακα. Ο Χάρης είναι σίγουρος ότι η εξίσωση είναι σωστή και ο Ρήγας ξέρει στα σίγουρα ότι η εξίσωση είναι λάθος. Την επόμενη ώρα αυτές οι απόψεις αλλάζουν. Ο Χάρης πιστεύει ότι η εξίσωση είναι λάθος, ενώ ο Ρήγας τον αποκαλεί ανόητο και τον ρωτάει τι εννοεί. Ακούγεται παράξενο, αλλά οι μαθηματικοί αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις σχεδόν κάθε μέρα.
Ρωτήστε οποιοδήποτε δάσκαλο τι πρέπει να κάνετε αν το πρόβλημα δεν μπορεί να επιλυθεί και η απάντηση θα είναι απλή: "Ξεκινήστε από την αρχή και προσπαθήστε να πάτε με έναν άλλο τρόπο. Και μην ανησυχείτε για το λάθος που κάνατε, επειδή ήταν το πράγμα που τελικά σας έδειξε το σωστό δρόμο.».
2. Η ακρίβεια είναι η ευγένεια των μαθηματικών. 
Αυτήν τη δήλωση είναι πραγματικά δύσκολο να την υποστηρίξει κανείς, επειδή κάθε μαθηματικός όρος έχει έναν ακριβή και σαφή ορισμό.
Θυμηθείτε τους δασκάλους που μας έβαζαν να μάθουμε απ'έξω κάθε ορισμό γεωμετρικών σχημάτων ή για παράδειγμα, το Πυθαγόρειο θεώρημα. Δεν είχαμε καμία ιδέα για το πού και πότε θα χρησιμοποιήσουμε αυτή τη γνώση. Αλλά για σκεφτείτε, θα μπορούσατε να ονομάσετε κάτι που δεν έχει ακριβή ορισμό; Είστε σε θέση να απαντήσετε με ένα καρδιακό παλμό, τι είναι η ευτυχία ή η αγάπη; Οι απαντήσεις σας ταιριάζουν με εκείνες των πλησιέστερων και πιο αγαπητών σας προσώπων; 
4. «Αυτό που δηλώνω τώρα είναι ψευδές"
Αυτό είναι το πως ακούγεται το διάσημο "παράδοξο του ψεύτη". Είναι η καλύτερη περιγραφή του κάθε τι που συμβαίνει στη σύγχρονη επιστήμη..
Υπάρχουν πολλά θεωρήματα, κανόνες και αξιώματα που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν πιστεύοντας ότι είναι σωστά, αλλά αποδείχτηκε ότι δεν είναι. Και αυτό σημαίνει, ότι δεν θα πρέπει να εμπιστευόμαστε τυφλά ακόμα και τον πιο έγκυρη γνώμη μέχρι να το ελέγξουμε μόνοι μας. Οι επιστήμονες το αποκαλούν «εύλογο σκεπτικισμό», και τα μαθηματικά το διδάσκουν αυτό πολύ καλά.
5. Γιατί αν δεν λύσετε εσείς ένα πρόβλημα, κάποιος άλλος θα το κάνει σίγουρα. 
Γιατί λοιπόν να μην γίνετε εσείς οι πρώτοι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...