Διάσημα πανεπιστήμια του εξωτερικού με περίεργες παραδόσεις


Διασημα πανεπιστημια και παραδοσεις που θα σας αφησουν με το στομα ανοιχτο!
Σε πολλά διάσημα πανεπιστήμια όλου του κόσμου υπάρχουν παραδόσεις, κατά κύριο λόγο αρκετάπαράξενες, που κρατούν δεκαετίες ολόκληρες...
Στο Πανεπιστήμιο του Yale π.χ οι φοιτητές πριν τις τελικές εξετάσεις καπνίζουν από πήλινες πίπες που στη συνέχεια τις συνθλίβουν με τα πόδια τους, ως ένδειξη για την ολοκλήρωση της ζωής στο κολλέγιο. Διαβάστε στη συνέχεια, παράξενες παραδόσεις για το Harvard, το Massachusetts Institute of Technology, το Princeton University και άλλων παγκοσμίως διάσημων πανεπιστημίων...

Το Πανεπιστήμιο St Andrews της Σκοτίας γιορτάζει μια πολύ μοναδική παράδοση το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου: Οι φοιτητές του τρίτου έτους διαλέγουν έναν φοιτητή του πρώτου έτους, τον φιλοξενούν σπίτι τους και τον μυούν στα πάρτι και τη διασκέδαση.

Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ απ' τα πιο γνωστά πανεπιστήμια στον κόσμο έχει μια παράδοση που κρατάει από 1960. Οι φοιτητές του πανεπιστημίου κλαίνε για 10 λεπτά την τελευταία νύχτα πριν τις εξετάσεις.

Στο πανεπιστήμιο του Stanford είναι παράδοση οι σπουδαστές ν' αφαιρούν τα καπάκια των φρεατίων και να μπαίνουν για "εξερεύνηση" στις σήραγγες που βρίσκονται κοντά στο πανεπιστήμιο.

Το Massachusetts Institute of Technology έχει μια παράδοση γνωστή ως "hacks". Οι σπουδαστές κάνουν φοβερές πλάκες σ' αυτούς που αποφοιτούν που προφανώς θα τους μένουν αξέχαστες.

Το Πανεπιστήμιο Cornell γιορτάζει την Ημέρα του Δράκου στις 17 Μαρτίου κάθε χρόνο. Εκείνη την ημέρα οι φοιτητές της αρχιτεκτονικής κατασκευάζουν ένα μεγάλο δράκο για τον εορτασμό του Αγίου Πατρικίου.

Στο Princeton University έχει παράδοση στους ξέφρενους εορτασμούς για τις νίκες σε αγώνες ποδοσφαίρου. Προϋπόθεση για τους εορτασμούς είναι να νικήσουν και τους 2 αγώνες ενάντια στους αιώνιους αντιπάλους τους: το Yale και το Harvard. Η τελευταία φορά που συνέβηκε αυτό ήταν το 2006.

Στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης την τελευταία Κυριακή κάθε Οκτώβρη είναι παράδοση οι σπουδαστές να περπατάνε προς τα πίσω στην αυλή (αίθριο) της σχολής πίνοντας "Port of fellows".

Στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο η παράδοση Scavenger Hunt αποσκοπεί στην εύρεση της μεγαλύτερης ευφυίας ανάμεσα στους φοιτητές κάνοντας εργασίες και κατασκευές σε ομάδες. Μάλιστα κατά τα προηγούμενα έτη μια ομάδα κατασκεύασε αντιδραστήρα πλουτωνίου.

Στο Carnegie Mellon University είναι παράδοση οι φοιτητές να φτιάχνουν ζωγραφιές που σχετίζονται με μια εικόνα που βρίσκεται στο κέντρο του πανεπιστημίου. Αλλά υπάρχουν κάποιοι κανόνες: μπορούν να ζωγραφίσουν μετά τα μεσάνυχτα και πριν την ανατολή του ήλιου και μάλιστα χωρίς βοηθητικά υλικά όπως χάρακες ή μολύβια, μόνο πινέλα.
Πηγή: coolaristo.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...