Έλληνας εκπαιδευτικός βραβεύτηκε από την Microsoft στο Πανευρωπαϊκό Φόρουμ της Microsoft στη Λισαβώνα

microsoft Verizon Phones Opt for Microsoft as Default Search Engine



Σημαντική διάκριση πέτυχε Έλληνας εκπαιδευτικός από τον Πειραιά, στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό για Πρωτοπόρους Εκπαιδευτικούς που φιλοξενήθηκε στο Πανευρωπαϊκό Φόρουμ “Συνεργάτες στη Μάθηση” 2012 της Microsoft. Η εκδήλωση διεξήχθη στη Λισαβόνα,  συγκεντρώνοντας 250 εκπαιδευτικούς από περισσότερες από 40 ευρωπαϊκές χώρες.

Ο κ. Δημήτρης Ράμμος από το 23ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά κέρδισε τη δεύτερη αναπληρωματική θέση στην κατηγορία Knowledge Building για το project “Διαδραστική Γεωμετρία”. Το project αυτό αποτελεί μια διαφοροποιημένη διδακτική προσέγγιση συγκεκριμένων εννοιών της Γεωμετρίας. Οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες καλούνται να παρουσιάσουν τη θεωρία των εννοιών αυτών, δημιουργώντας και προβάλλοντας τραγούδια, βίντεο, εννοιολογικούς χάρτες και διαδραστικές παρουσιάσεις, αξιοποιώντας λύσεις και εργαλεία της τεχνολογίας. Κερδίζοντας τη συγκεκριμένη διάκριση, ο κ. Ράμμος εξασφαλίζει τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Φόρουμ “Συνεργάτες στη Μάθηση” της Microsoft, το οποίο θα λάβει χώρα φέτος το Νοέμβριο στην Αθήνα.

Η πανευρωπαϊκή διοργάνωση της Microsoft για την εκπαίδευση φιλοξένησε πρωτοπόρους εκπαιδευτικούς από όλη την Ευρώπη, οι οποίοι είχαν πρώτα διακριθεί στις αντίστοιχες τοπικές διοργανώσεις στη χώρα τους. Στο φετινό Πανευρωπαϊκό Φόρουμ “Συνεργάτες στη Μάθηση” βραβεύτηκαν συνολικά 24 καινοτόμες προτάσεις διδασκαλίας από τις 81 συνολικά συμμετοχές, οι οποίες αξιολογήθηκαν από κριτική επιτροπή που απαρτιζόταν από 30 ειδικούς.

Πηγή : http://www.protothema.gr/technology/article/?aid=186503

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...