Στην Αμερική ενδιαφέρονται για τους αρχαίους Έλληνες μαθηματικούς!

Παίρνουν από αυτούς διδάγματα για την οικονομία τους, ενώ στην Ελλάδα τους αγνοούμε!

Οι Αμερικάνοι ενδιαφέρονται για τους αρχαίους Έλληνες μαθηματικούς. Χρησιμοποιούν τις μεθόδους τους στην ανάπτυξη της οικονομίας τους. Ο βραβευμένος μαθηματικός Δημήτρης Χριστοδούλου λέει σχετικά: "Στην Αμερική, στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν...αλλά και αλλού,  με καλούν  να τους κάνω ομιλίες πάνω στο θέμα των αρχαίων Ελλήνων μαθηματικών. 

Μια ομιλία μου ήταν την ημέρα της εορτής των Ευχαριστιών και περίμενα ότι θα μιλούσα σε άδειες καρέκλες. Έκανα λάθος. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη, υπήρχαν ακόμα και όρθιοι. Βλέπετε, λοιπόν, ότι υπάρχει ένα τεράστιο ενδιαφέρον. 

Στη χώρα μας όμως όχι και τόσο. Έχω προσπαθήσει να κάνω ό,τι μπορώ για να αφυπνίσω το ενδιαφέρον για το θέμα αυτό, αλλά χωρίς πολλά αποτελέσματα». Και προσθέτει: "Η γεωμετροποίηση της φυσικής είναι μια επιστροφή στις απόψεις των αρχαίων Ελλήνων. 

Οι αρχαίοι Ελληνες γεωμέτρες ήσαν ασυναγώνιστοι. Να σκεφτείτε ότι ακόμα και σημερινά πράγματα, ο τρόπος της σκέψης και το αρχέτυπο της γεωμετρικής σκέψης βρίσκεται στα αρχαία κείμενα, όπως για παράδειγμα το θεώρημα του Φερμά επιλύθηκε μέσω των ελλειπτικών καμπυλών. Οι ελλειπτικές καμπύλες εμφανίζονται για πρώτη φορά στο έργο του Απολλώνιου».

Πηγή : http://www.katoci.com


Το παραπάνω post το βρήκα στο φιλικό blog www.ke-ntro.blogspot.com και το ανάδημοσιεύω με αφορμή την ομάδα του project που έχω αναλάβει. 


Φώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...