Διακρίσεις της Ελληνικής αποστολής στη Μαθηματική Ολυμπιάδα


 Νέες διεθνείς διακρίσεις Ελλήνων στα μαθηματικά
Δύο χρυσά μετάλλια, πέντε αργυρά και ένα χάλκινο κέρδισε η ομάδα των Ελλήνων φοιτητών που πήρε μέρος στην 6η Μαθηματική Ολυμπιάδα για φοιτητές πανεπιστημίων της νοτιοανατολικής Ευρώπης, στο Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας.
Ο διεθνής διαγωνισμός έγινε στις αρχές Μαρτίου με τη συμμετοχή πρωτοετών και δευτεροετών φοιτητών και διοργανώθηκε από τη Μαθηματική Εταιρεία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Φέτος συμμετείχαν 24 ομάδες από χώρες που έχουν παράδοση τόσο στα Μαθηματικά όσο και στους διεθνείς διαγωνισμούς.
Από ελληνικής πλευράς συμμετείχε η εξαμελής Ολυμπιακή Ομάδα, που αποτελούνταν από 5 φοιτητές του Μαθηματικού Τμήματος του ΕΚΠΑ και 1 φοιτητή της σχολής Ηλεκτρολόγων του ΕΜΠ, και μια τριμελής ομάδα που αποτελούνταν από 2 φοιτητές του Μαθηματικού Τμήματος του ΕΚΠΑ και 1 φοιτητή της Πληροφορικής του ΕΚΠΑ.
Οι φοιτητές αυτοί επελέγησαν κατόπιν εξετάσεων. Την ομάδα προετοιμασίας των φοιτητών αποτελούσαν καθηγητές από το Τμήμα Μαθηματικών του ΕΚΠΑ και την ΣΕΜΦΕ του ΕΜΠ με επικεφαλείς τους καθηγητές Αλέξανδρο Παπαϊωάννου (ΕΜΠ) και Αντώνη Οικονόμου (ΕΚΠΑ).
Συνολικά κατακτήσαμε 8 μετάλλια: 2 χρυσά, 5 αργυρά και 1 χάλκινο ως εξής:
Χρυσό μετάλλιο
Εσκενάζης Αλέξανδρος, Δευτεροετής φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος ΕΚΠΑ Μπογιόκας Δημήτριος, Δευτεροετής φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος ΕΚΠΑ
Αργυρό μετάλλιο
Τσουβαλάς Κωνσταντίνος, Πρωτοετής φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος ΕΚΠΑ Ζέμας Κωνσταντίνος ,Δευτεροετής φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος ΕΚΠΑ Παπάς Γεώργιος, Δευτεροετής φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος ΕΚΠΑ Κωνσταντινίδης Στέλιος, Πρωτοετής φοιτητής ΣΥΜΜΥ ΕΜΠ Τσαρέας Αθανάσιος, Πρωτοετής φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος ΕΚΠΑ
Χάλκινο μετάλλιο
Αγγελής Εμμανουήλ, Πρωτοετής φοιτητής του Τμήματος Πληροφορικής ΕΚΠΑ
Αρχηγός της Ολυμπιακής Ομάδας ήταν ο Επίκουρος Καθηγητής του Μαθηματικού Τμήματος ΕΚΠΑ κ. Ιάκωβος Ανδρουλιδάκης.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Πρωτοετής φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος ΕΚΠΑ Κωνσταντίνος Τσουβαλάς Κωνσταντίνος έλαβε επιπλέον ειδική εύφημη μνεία, γιατί ήταν ο μοναδικός που έλυσε το πολύ δύσκολο τέταρτο θέμα του διαγωνισμού, δίνοντας μια πρωτότυπη λύση.
Φέτος για πρώτη φορά απονεμήθηκαν βραβεία σε χώρες και Πανεπιστήμια.
Η Ελλάδα κατέλαβε τη δεύτερη θέση, ενώ την πρώτη θέση μεταξύ των Πανεπιστημίων κατέλαβε το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Επίσης αποφασίστηκε ο διαγωνισμός για το SEEMOUS 2013 να διεξαχθεί στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...