Α. Διαμαντοπούλου: Η εφεδρεία δεν αφορά εκπαιδευτικούς


Ο θεσμός της εφεδρείας δεν αφορά εκπαιδευτικούς, επανέλαβε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, που συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των δασκάλων. Η κ. Διαμαντοπούλου επικαλέστηκε τις ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας στο σχολείο, παρατηρώντας ότι η εφεδρεία δεν μπορεί να....



βρει εφαρμογή στο χώρο της εκπαίδευσης, αποφεύγοντας ωστόσο να διασαφηνίσει αν θα υπάρξει μετακίνηση εκπαιδευτικών σε Δήμους ή άλλους φορείς. Σε κάθε περίπτωση, το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος διεμήνυσε ότι ο θεσμός της εφεδρείας αποτελεί «αιτία πολέμου».

Αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί στα Πανεπιστήμια, η κ. Διαμαντοπούλου διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να λειτουργήσουν με τον καλύτερο τρόπο, «στο πλαίσιο βέβαια των κατευθύνσεων της κυβέρνησης».

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης επισημάνθηκε ότι η επανεξέταση μέτρων για τις εργασιακές συνθήκες των εκπαιδευτικών είναι απαραίτητη. Για το σκοπό αυτό, προωθείται ρύθμιση για μείωση του χρόνου υποχρεωτικής παραμονής, από τα τρία, στα δύο έτη, διευρύνονται τα κίνητρα για προαιρετική παραμονή εκπαιδευτικών για δύο ακόμη χρόνια, με το διπλασιασμό του αριθμού των μονάδων μετάθεσης. Επίσης, θα δοθεί η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν το σχολικό έτος 2010-2011 να υποβάλλουν τώρα αίτηση μετάθεσης για το επόμενο σχολικό έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...