Γρίφος για επίδοξους Τζέιμς Μποντ


Σε μια πρωτότυπη μέθοδο για να στρατολογήσουν νέους πράκτορες κατέφυγαν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες... όσοι φιλοδοξούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην πατρίδα (ή ψάχνουν απλώς για δουλειά) δεν έχουν παρά να λύσουν μέσα σε οκτώ ώρες έναν μυστικό κώδικα που αποτελείται από 160 ζεύγη αριθμών και γραμμάτων και διατίθεται στο Διαδίκτυο. 

Η λύση του κώδικα οδηγεί τους χρήστες σε μία ειδική ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί η υπηρεσία GCHQ και στην οποία οι νικητές μπορούν να αιτηθούν ηλεκτρονικά την πρόσληψή τους. Το σκεπτικό των Βρετανών αρχικατασκόπων είναι απλό: στην εποχή των κυβερνοπολέμων αυτό που έχει σημασία δεν είναι να παριστάνει κανείς τον Τζέιμς Μποντ, αλλά να παίζει στα δάχτυλα την πληροφορική. Με αυτό το διαδικτυακό παιχνίδι η GCHQ φιλοδοξεί να εκπαιδεύσει μια νέα γενιά κατασκόπων, από τους οποίους δεν θα λείπουν οι δεξιότητες στα ανώτερα μαθηματικά. 

Οι ενδιαφερόμενοι δεν χρειάζεται να κάνουν ιδιαίτερη έρευνα στο Ίντερνετ για να εντοπίσουν το παιχνίδι. Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες φρόντισαν να αξιοποιήσουν την απήχηση δημοφιλών κοινωνικών ιστοσελίδων όπως το Facebook και το twitter για να αρτήσουν διαφημίσεις με αυτή την ιδιαίτερη αγγελία εργασίας. Σε ανακοίνωση της υπηρεσίας αναφέρεται ότι θα προσληφθούν περίπου 35 πράκτορες μέσα στους επόμενους μήνες. Για όσους ενδιαφέρονται, εκτός από τις γνώσεις πληροφορικής, θα εκτιμηθεί από τον εργοδότη και η γνώση σπάνιων γλωσσών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...