Αυτοκτόνησε ο Aaron Swartz




Σε περίπτωση που δεν το ακούσατε ακόμα, ο Aaron Swartz, πολεμιστής ενάντια στην φίμωση του διαδικτύου και ένας από τους συγγραφείς του RSS, αυτοκτόνησε λόγω των κατηγοριών σε βάρος του. Αυτό ενώ ήταν μόνο 26 χρονών.

Ο Aaron Swartz, προσπαθώντας να καταπολεμήσει την "κατάντια" του συστήματος δημοσιεύσεων από επιστήμονες, που δηλαδή έρευνες που γίνονται με δημόσια χρήματα, καταλήγουν σε ιδιωτικά χέρια και σε έλεγχο με σκοπό το χρήμα, χρησιμοποίησε το ασύρματο δίκτυο του MIT για να κατεβάσει papers από τον διάσημο οίκο JSTOR. Όταν το MIT του απαγόρευσε την πρόσβαση, ο Aaron παραβίασε το δίκτυο από μέσα, συνδέοντας το laptop του απευθείας με ένα τερματικό δικτύου στο MIT. 

Λόγω αυτού αλλά και της λήψης εκατοντάδων paper από το JSTOR, με σκοπό να τα ανεβάσει σε κάποια σελίδα όπου όλοι θα μπορούν να τα διαβάσουν, το JSTOR κατέθεσε  μήνυση (την οποία βέβαια απέσυρε αργότερα).  Παρά την νέα στάση του JSTOR, ένας δικαστής στην Μασαχουσέτη αποφάσισε να πιέσει για δίκη, ρίχνοντας στον κατηγορούμενο ποινή $1.000.000 και φυλάκιση μέχρι και 30 χρόνια. Πρόκειται για πολύ αυστηρή ποινή αν σκεφτεί κανείς ποίο ήταν το έγκλημα.

Ο Aaron, που υπέφερε έτσι και αλλιώς από κατάθλιψη, αυτοκτόνησε κάτω από το βάρος όλης αυτής της κατάστασης την Παρασκευή (11/01/13), λίγους μήνες πριν από την δίκη του. 

Για να τον τιμήσουν, πολλοί καθηγητές ανεβάζουν τα papers τους στο twitter, κάτω από το hashtag #pdftribute. 

Επιπλέον, για την ανάμειξη που είχε το MIT στην υπόθεση, οι ομάδα των Anonymous έκανε "επίθεση" στους server τους με αποτέλεσμα όλα τα site με την κατάληξη mit.edu να πέσουν για μια μέρα και στην θέση τους έβαλαν το παρακάτω μήνυμα. 

Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για να διαβάσετε ολόκληρο το μήνυμα των Anonymous.



mathcom.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...