Η Νο.1 δουλειά στην Αμερική: Μαθηματικός




whiteseal

Δημοσιεύτηκε στη Wall Street Journal στις αρχές του μήνα ένα άρθρο με τίτλο «Doing the Math to Find the Good Jobs» το οποίο τοποθετεί το επάγγελμα του «Μαθηματικού» στην κορυφαία θέση, της λίστας των καλύτερων θέσεων εργασίας στις  ΗΠΑ. Τα επαγγέλματα των «Αναλογιστή» και «Στατιστικολόγου» πήραν τη δεύτερη και την τρίτη θέση, αντίστοιχα. Οι βαθμολογίες, που έγιναν από το CareerCast.com, βασίζονταν στο περιβάλλον εργασίας, στο εισόδημα, στις προοπτικές απασχόλησης, στο παράγοντα χειρωνακτικής εργασίας και στο άγχος. Σύμφωνα με τη μελέτη, ο μέσος ετήσιος μισθός για τους μαθηματικούς είναι $ 94.160. Στην τελευταία θέση(200η) της μελέτης βρέθηκε το επάγγελμα των «ξυλοκόπων».
Τώρα βέβαια θα μου πείτε και με το δίκιο σας, «Ας έρθει στην Ελλαδίτσα το CareerCast.com να κάνει την ίδια μελέτη και την πρώτη θέση με διαφορά θα έχει το επάγγελμα του «πολιτικού», του «απαγωγέα» και του «επικεφαλής μονής»…
Εντάξει εντάξει το ξέρω, δεν είμαστε ΗΠΑ, αλλά θεωρώ οτι για όσους ενδιαφέρονται για μεταπτυχιακές σπουδές ή δουλειά στο εξωτερικό και ειδικά στις ΗΠΑ η είδηση θα είναι ευχάριστη.
Σημείωση: Ο αναλογιστής θεωρείται παραδοσιακά ως ένας επαγγελματίας με ενδελεχή εκπαίδευση στα μαθηματικά, ικανός να εφαρμόσει σε βάθος τις θεωρίες των πιθανοτήτων και της στατιστικής, σε θέματα που άπτονται χρηματοοικονομικού κινδύνου. ασφαλιστικών και κοινωνικών προβλημάτων.
Όπως διατυπώνεται από την «Αμερικανική Ένωση Αναλογιστών» American Society of Actuaries (SOA), ως Αναλογιστής θεωρείται ο επαγγελματίας που είναι σε θέση να αναγνωρίζει και να αναλύει τις επιπτώσεις μελλοντικών ενδεχομένων, με σκοπό την εκτίμηση των οικονομικών συνεπειών εξαιτίας της επίδρασης μελλοντικών αβέβαιων γεγονότων. Για τον λόγο αυτό, ο αναλογιστής θα πρέπει να είναι ικανός να ανασυγκροτεί μία όσο το δυνατό περισσότερο ακριβή εικόνα του κοινωνικοδημογραφικού, πολιτικού, νομικού και οικονομικού περιβάλλοντος εντός του οποίου διακανονισμοί τέτοιου είδους λαμβάνουν χώρα, ως και μία κατανόηση της βαθύτερης φύσης των αλλαγών ενός τέτοιου περιβάλλοντος.

Πηγή : www.atopo.gr

Ευχαριστλω τη φίλη Εύα που το ανακάλυψε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...