Σοβαρή εμπλοκή δημιουργήθηκε κατά τη συνάντηση με την τρόικα...
όσον αφορά στους εργαζόμενους στη δημόσια διοίκηση!
Η τρόικα αρνήθηκε να συμπεριληφθούν οι 5.000 μετατάξεις εκπαιδευτικών στην κινητικότητα των 12.500 υπαλλήλων του Δημοσίου και απαίτησε οι 5.000 εκπαιδευτικοί να βγουν πρώτα σε διαθεσιμότητα για 3 με 4 μήνες!
Κάθετα αντίθετος στην πρόταση υπήρξε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αρνήθηκε να βάλει τόσο τους καθηγητές σε αυτή τη διαδικασία, όσο και την ελληνική οικογένεια σε σοβαρή δοκιμασία...
αφού σε μια τέτοια περίπτωση η σχολική χρονιά το Σεπτέμβριο θα ξεκίναγε με ακόμη πιο μειωμένο εκπαιδευτικό προσωπικό!
Ενώπιον της επιμονής της τρόικας η κινητικότητα των 12.500 υπαλλήλων να συνοδεύεται από διαθεσιμότητα, επιλέχθηκε οι 5.000 υπάλληλοι να προκύψουν από άλλους τομείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα και κυρίως από την Τοπική Αυτοδιοίκηση!
Όπως δήλωσε πηγή του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης ''όταν έχω να επιλέξω ανάμεσα στο να σώσω καθηγητές και την εκπαίδευση των παιδιών και στο προσωπικό των ΟΤΑ, του οποίου η εργασιακή αρτιότητα δεν είναι αποδεδειγμένα η απαιτούμενη, επιλέγω να σώσω τους καθηγητές''!
Κατά πληροφορίες, σημαντικός αριθμός υπαλλήλων ΟΤΑ, οι οποίοι θα μπουν σε κινητικότητα, θα προκύψει από δήμους που συνδυάζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και πλεονάζον προσωπικό!
Σε ό,τι αφορά το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας, οι 3.500 δημοτικοί αστυνόμοι (4.000 σύμφωνα με στοιχεία της ΚΕΔΕ) θα μπουν καταρχήν σε διαθεσιμότητα για 1-2 μήνες!
Στο διάστημα αυτό θα αξιολογηθούν από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, προκειμένου να επιλεγούν όσοι θα απορροφηθούν τελικά! Το ποσοστό απορρόφησή τους εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 80%-90%.!
Στη συνέχεια, όσοι απορροφηθούν θα περάσουν από εκπαίδευση!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου